top of page
RopeWaves20220039.jpg

Rope Flow?

Wat is

Don't jump, Just swing the rope!
About Me

Wat is Rope Flow?
Rope Flow is een, unieke, behoorlijk nieuwe 'sport'. Zoals de naam doet vermoeden heb je alleen een stuk touw nodig !


Rope Flow lijkt op touwtje springen met als grootste verschil dat je niet door het touw heen springt. Maar het touw beweegt rond je. Een Rope Flow touw is korter en zwaarder dan een springtouw.Wanneer je met het touw beweegt wordt het touw gezien als een verlengstuk van je handen.  Het is je feedbacktool of anders gezegd jouw persoonlijke trainer. Want wanneer het touw tegen je lijf komt gaat je lichaam onmiddellijk op zoek hoe het de beweging kan optimaliseren zodat je (cru gezegd) nog een pets van het touw kan voorkomen.


Ons moderne leven met veel zittijd maakt onze spieren en bindweefsels korter, krampachtiger, zwakker en stijver. Deze rekening betalen we! We hebben te veel spanning, frictie en immobiliteit in gewrichten. Wat pijn en slijtage veroorzaakt.


Rope Flow helpt je om  noodzakelijke beweging makkelijk te re-integreren in je dag. 

 

Rope Flow is een geweldige mobiliteitsoefening en stimuleert de gewrichtsgezondheid. Het is een leuke manier om te werken aan je evenwicht,  krachtproductie en uithouding. Het bevordert je coördinatie en stimuleert je lenigheid.  Het reactiveert de stuwende rotatiekracht van je ruggengraat.  Wanneer je Rope Flow wat onder de knie hebt brengt het je brein tot rust en creëert Zen.

Simpel gezegd,  "Rolling The Rope is als een software-upgrade voor jouw lijf en zenuwstelsel." - Tony Reid (@onestrongab)bottom of page