RopeWaves20220039.jpg

Rope Flow?

Wat is

Don't jump, Just swing the rope!
 

Wat is Rope Flow?
Rope Flow is een, unieke, ‘nieuwe’ manier van bewegen. Zoals de naam doet vermoeden heb je alleen een stuk touw nodig !


Rope Flow lijkt op touwtje springen met als grootste verschil dat je niet door het touw heen springt. Maar het touw beweegt rond je. Een Rope Flow touw is korter en zwaarder dan een springtouw.Wanneer je met het touw beweegt wordt het touw gezien als een verlengstuk van je handen.  Het is je feedbacktool of anders gezegd jouw persoonlijke trainer. Want wanneer het touw tegen je lijf komt gaat je lichaam onmiddellijk op zoek hoe het de beweging kan aanpassen zonder (cru gezegd) nog een pets van het touw te ontvangen.


Ons moderne leven met veel zittijd maakt onze spieren korter, krampachtiger, zwakker en stijver. Noodzakelijke beweegpatronen worden eveneens vergeten of afgeleerd.  Deze rekening betalen we! We hebben te veel spanning, frictie en immobiliteit in gewrichten. Wat pijn en slijtage veroorzaakt.


Rope Flow helpt je om vergeten maar noodzakelijke beweegpatronen terug te brengen.  Simpel gezegd,  "Rolling The Rope is als een software-upgrade voor je zenuwstelsel." - Tony Reid (@onestrongab) 

Rope Flow is een geweldige mobiliteitsoefening en stimuleert de gewrichtsgezondheid. Het is een leuke manier om te werken aan je evenwicht,  krachtproductie en uithouding. Het bevordert je coördinatie en stimuleert je lenigheid.  Het reactiveert de stuwende rotatiekracht van je ruggengraat.  Wanneer je Rope Flow wat onder de knie hebt brengt het je brein tot rust en creëert Zen.